DAKWERKEN VOOR NIEUW HOOFDKWARTIER NAVO

70000M² TE EVERE
VORIGE      VOLGENDE
Sinds 1967 is de NAVO gevestigd in Evere, 50 jaar later was het tijd om een nieuw hoofdkwartier te ontwikkelen. Hiervoor organiseerde de NAVO een internationale architectuurwedstrijd, met als winnaar Skidmore, Owings & Merrill architects in samenwerking met Assar architecten.

pic_navo-brussel

Navo bouwproject

Het hoofdkwartier van de NAVO omvat 250 000m² bruikbare oppervlakte waarvan 120 000m² kantoorruimte. Het gebouw biedt plaats aan 4 000 werknemers die gemiddeld 500 bezoekers per dag zullen ontvangen. Naast bureelruimte zijn er onder meer: vergaderzalen, restaurants, keukens, een cafetaria, een bank, winkels, een kindercrèche, sportinfrastructuur met tennis- en squashbanen, basket- en volleybalvelden, een bowlingbaan, een zwembad, etc.

 

De werken werden door hoofdaannemer, BAM Alliance, geleid en zij spraken Ridder BV en ZDP aan om de dakwerken uit te voeren.

Dakwerken nieuw hoofdkwartier NAVO

Het project omvat een totale dakoppervlakte van 70 000m². Hiervan is 40 000m² als plat dak uitgevoerd en 30 000m² als hellend/gebogen zinkdak. EDIBO NV plaatste in opdracht van ZDP alle dakvloeren in geplooide metaalplaat (37.000m²). De zinkwerken werden uitgevoerd door Ridder BV.

 

Aansluitend verzorgde ZDP de plaatsing van de groendaken (20 000m²), grinddaken (14 000m²) en terrasdaken (2 000m²). De dakisolatiewerken en alle bituminueze- en Resitrix dakdichtingswerken werden eveneens door ons uitgevoerd. Tot slot werd de plaatsing van ca. 20 000m² bituminueze- en Resitrix binnendichtingen en ondergrondse dichtingen voor onze rekening genomen.

 

We kunnen stellen dat de samenwerking tussen ZDP en BAM Alliance een groot succes was.

 

Meer informatie over het project vind je hier.

 


Artikel: Het nieuwe NAVO-gebouw: een blikvanger van formaat!
Artikel: Het nieuwe NAVO-gebouw: een blikvanger van formaat!
TYPE DAK
OPDRACHTGEVER
OVERHEID
TYPE WERK
NIEUWBOUW