RENOVATIE SPORTHAL
GEMEENTE ETTERBEEK

2140M² TE ETTERBEEK
VORIGE      VOLGENDE
Voor de Gemeente Etterbeek werd de bestaande dakstructuur gerenoveerd en werd ook de huidige ventilatie en verlichtingssystemen gemoderniseerd naar de normen van vandaag.

 

Renovatie dakbedekking

Vooraleer er gestart kon worden met de plaatsing van de nieuwe dakbedekking werd de huidige dakstructuur weggehaald met behoud van de gelamelleerde balken

De nieuwe dakbedekking bestaat uit een geperforeerd Steeldeck dak. Deze dakstructuur zorgt ervoor dat geluid door de plaat kan dringen en dat het wordt opgevangen door de isolatie. Hierdoor wordt het gebouw opmerkelijk stiller en is er sprake van een optimale geluidsdemping in de sporthal.

De huidige isolatie van het sportcentrum voldeed absoluut niet meer aan de laatste normen, deze werd dan ook terug naar de huidige normen gebracht. De dakafdichting werd verzorgd met EPDM-resitrix, hiermee geniet het sportcentrum van een 100% garante waterafdichting voor de volgende 50 jaar.

 
 Foto voor  Foto na

Plaatsing zonneboiler

Naast de dakbedekking stond ZDP ook in voor de plaatsing van een zonneboiler van maar liefst 226 m². Volgens ons alvast één van de grotere zonneboilers in Brussel ... Omdat het rendement van de zonneboiler te hoog was voor enkel de douches van de sporthal, werd er een aansluiting gelegd naar het nabij gelegen zwembad.

 

pic_img_4469 Plaatsing zonneboiler 

Vervanging verlichting

De huidige TL-verlichting voldeed niet meer aan de normen van de Gemeente Etterbeek. In onderling overleg werd er gekozen voor LED-verlichting op basis van een DALI interface. Door de DALI lichtsturing is de gemeente in staat de verlichting per terrein in te schakelen in plaats van een volledige verlichting. Bovendien kan de verlichting ook aangepast worden voor de competitieve wedstrijden die hier plaatsvinden.

Verlichting op basis van DALI interface Verlichting op basis van DALI interface

Ventilatie

Last but not least werd ook het oude ventilatiesysteem weggehaald en vervangen. Voor de plaatsing van het nieuwe ventilatiesysteem waren er enkele structurele aanpassingen nodig, maar de dag van vandaag geniet het sportcentrum van een ventilatie die voldoet aan de vereisten anno 2016.

TYPE DAK
OPDRACHTGEVER
OVERHEID
TYPE WERK
RENOVATIE