EXTENSIEF GROENDAK VOOR RETAILPARK
IN UITVOERING

28 000M² TE TERNAT
VORIGE      VOLGENDE

Startschot voor winkelcentrum 'The Leaf'

Eind maart 2017 startte Verelst in opdracht van bouwheer Redevco met de ontwikkeling van het winkelcentrum 'The Leaf' in Ternat. Het retail park is gelegen langs de afrit E40 en omvat een nieuwe winkel voor Brico Plan-it en 13 middelgrote units.

 

 De officiële opening van het winkelcentrum is in het najaar van 2018 gepland.

 pic_theleaf_header2-3__1_

BREEAM "excellent" certificaat

Omdat duurzaamheid vandaag de dag een belangrijk item is voor zowel de investeerder als de retailer, wil Redevco met dit project het BREEAM "excellent" certificaat behalen. Om dit certificaat te behalen, worden er meerdere inspanningen vereist op het gebied van ecologie, energie, management, transport, etc.

 

In kader van het BREEAM “excellent” certificaat moet er voldaan worden aan strenge voorwaarden, zoals bv: groene daken, strengere isolatievoorwaarden, etc. Om de 28 000m² dakwerken tot een succesvol einde te brengen, koos opdrachtgever Verelst voor de expertise van ZDP.  Er werd gekozen voor een gecombineerde dakoplossing, waarbij een plat dak gecombineerd wordt met een extensief groendak.Om aan de isolatievoorwaarden te voldoen, koos men voor een Bitumen dakbedekking.

 

Met het extensieve groendak zorgt ZDP er onder andere voor dat de ecologische standaarden van het certificaat behaald worden.

 

 pic_retailpark-the-leaf

Door de expertise en dienstverlening van ZDP zal het winkelcentrum optimaal genieten van de duurzaamheid en ecologische meerwaarde van een extensief groendak.

 

Je kan het winkelcentrum nu al virtueel bezoeken dankzij virtual reality: www.theleaf.be/nieuwsbericht/ontdek-in-virtual-reality

Update:


Fase 1 van het project zit er op. We hebben de afgelopen weken maar liefst 11000 m² bitumendichting geplaatst. Fase 2 zal van start gaan in januari 2018. In deze fase zullen we 12000 m² Bitumen dak plaatsen gecombineerd met een groendak. Hou onze website in de gaten en blijf op de hoogte van dit project.
TYPE DAK
OPDRACHTGEVER
BEDRIJVEN
TYPE WERK
NIEUWBOUW