DAKDICHTING EN GROENDAK VOOR SCHOLEN VAN MORGEN

CA. 20000M² TE PEER
VORIGE      VOLGENDE

ZDP zorgt voor dakdichting, isolatie en groendak voor nieuwe scholen te Peer

De lijst met prestigieuze realisaties van ZDP wordt elke dag indrukwekkender. Zo hielp ZDP onlangs in opdracht van STRABAG mee aan de bouw van het nieuwe scholencomplex voor Scholen van Morgen te Peer.

 

Wegens het grote tekort aan scholen, is de publiek-private samenwerking (PPS) 'Scholen van Morgen' tussen AG Real Estate, BNP Paribas Fortis en de Vlaamse Overheid in het leven geroepen. Het programma omvat het ontwerp, de bouw, de financiering en het 30-jarig onderhoud van 182 scholenbouwprojecten, via DBFM Scholen van Morgen NV.

Dit project zal garant staan voor 710.00m² aan gebouwen waar meer dan 133.000 leerlingen onderwijs zullen volgen.

ZDP is trots dat zij hun (dak)steentje aan dit project kunnen bijdragen.

Om de volledige dakdichting te verzekeren werd er als eerste een dampscherm gevlamlast en vervolgens met een PIR-isolatie gekleefd. Op de sporthal werd er zelfs een extra akoestische isolatie geplaatst onder vorm van minerale wol.

 

Er werd gewerkt op 3 verschillende ondergronden: houten beplating op de fietsenstalling, steeldeck voor de sporthal, en tenslotte hellingsbeton voor de schoolgebouwen. Er werd een bitumineuze onderlaag en eindlaag geplaatst voor de dichting te vervolledigen. Er werd tevens een extensief groendak geplaatst van ca. 10 000m², bijkomend werd ook op ca. 1 000m2 dak grind voorzien.
TYPE DAK
OPDRACHTGEVER
BEDRIJVEN
TYPE WERK
NIEUWBOUW