Groendaken: een ecologische, duurzame én esthetische dakoplossing

Bij Zolderse Dakprojecten staat innovatie hoog in het vaandel. Met onze expertise in groendaken spelen we in op uw behoefte aan ecologische, natuurlijke dakoplossingen. ZDP zet de troeven van een groendak dan ook graag voor u
op een rij:

Koeler in de zomer, warmer in de winter

Uw groendak is een uitermate efficiënt airconditioningsysteem. Het buffert ongeveer 30 liter water per m². In de zomer verdampt dat water. Het gevolg? Een temperatuurverlaging tot wel vijf graden. Het omgekeerde gebeurt in de winter: de groenmassa op uw dak geeft extra isolatie tegen de koude. Kiest u voor een systeem met iglo-effect? Dan bevriezen de waterreservoirs op uw dak bij extreme koude. Met nog meer thermisch voordeel als gevolg.

De natuurlijke schoonheid van groen

Zeg nu zelf: u wordt toch ook gelukkiger van een streepje groen dan van een laag beton? Met een groendak geeft u kleur aan uw omgeving.

De natuur beschermt

Vegetatie beschermt uw dak tegen schadelijke uv-straling. Daardoor veroudert het minder snel. Dankzij de isolerende werking van de beplanting is uw dak bovendien beter bestand tegen temperatuurschommelingen.

Intensief of extensief?

Bij dit daktype bestaat er een belangrijk onderscheid tussen intensieve en extensieve groendaken . Tussen deze twee uitersten ligt een groot aanbod aan tussenvormen. ZDP zoekt de oplossing die het best bij uw woning én uw smaak past.

Cruciale tips:

  • Plaats geen groendak zonder een grondige analyse van uw dakstructuur. Een groendak is zwaar en een traditionele welving of een houtstructuur is soms niet voldoende om dit extra gewicht te torsen.
  • Onderhoud uw groendak. Voor extensieve groendaken is een simpele controle meestal voldoende. Kiest u voor intensieve beplanting? Dan geldt bij een groendak hetzelfde als bij een traditionele tuin: hoe grondiger het onderhoud, hoe mooier de beplanting.

 

Laat u voor uw groendak uitgebreid informeren door de dakspecialisten van Zolderse Dakprojecten. Zij beheersen niet alleen de technische aspecten, maar gidsen u ook door de subsidiemogelijkheden en fiscale voordelen.
Neem contact op »

REALISATIES // GROENDAKEN

DAKWERKEN VOOR NIEUW HOOFDKWARTIER NAVO
70000m² te EVERE
EXTENSIEF GROENDAK VOOR RETAILPARK
28 000m² te TERNAT
DAKDICHTING EN GROENDAK VOOR SCHOLEN VAN MORGEN
CA. 20000m² te PEER