Zolderse Dakprojecten realiseerde groot renovatieproject in Fléron

VORIGE      VOLGENDE

Het gebouw dateerde uit dejaren 60, en heel wat gebouwen uit die tijd kampen met dezelfde problemen. Het was in drie fases gebouwd en op de oorspronkelijke gelijkvloers parking was na verloop van tijd nóg een parking gelegd. Bij de renovatiewerken hebben we die eerst compleet afgebroken. De kelder hebben we volledig uit de grond gehaald: we maakten alle wanden vrij en namen de omgevingsaanleg weg. Om daarna een volledig nieuw rioleringsstelsel aan te leggen en de kelder van een waterdichting en drainage te voorzien.

Omdat het gebouw veel waterschade had opgelopen door de jaren heen, kampte de kelder ook met betonrot. Ook dat hebben we verwijderd en hersteld. De bestaande dakparking hebben we op zijn beurt eerst voorzien van een hellingslaag voor de afwatering, met daarboven dakafdichting, om daarop tot slot een nieuwe dakparking aan te leggen met tegels van 2 m op 2 m, in samenwerking met de firma Zoontjens. Om het helemaal af te maken, zorgden we nadien ook voor de heraanleg van de omgeving en zelfs de omliggende straten.

Een vrij uitgebreid project dus, dat ons aangereikt werd door studiebureau Delta, met wie we optimaal samenwerken. Of het niet uitzonderlijk is dat we zo’n breed project aanpakken? Toch niet. Het is ondertussen zelfs een specialiteit van Zolderse Dakprojecten geworden, want we hebben al meerdere gebouwen met soortgelijke problemen uit de jaren 60 en 70 onder handen genomen!

CONTACTEER ZDP

Dellestraat 30b
3560 Lummen
TEL //+32 (0)11 45 03 80
FAX //+32 (0)11 45 03 89
MAIL //info@zdp.be