Zolderse Dakprojecten bouwt mee aan nieuwe Porsche-showrooms

VORIGE      VOLGENDE

Wie langs de E313 richting Hasselt rijdt of de E19 neemt in Mechelen richting Antwerpen, kan er niet naast kijken. In Beringen en Mechelen, pal naast de snelweg, richtte het prestigieuze automerk Porsche twee gloednieuwe showrooms op met het typische allure dat bij Porsche hoort.


Een prestigeproject waar Zolderse Dakprojecten maar wat graag mee de schouders onder zette. In eerste instantie verzorgden we de dakwerken van het Porsche Centre, dat verhuist van Geel naar een nieuwbouw in Beringen en daarmee het eerste verkooppunt van Porsche in Limburg wordt. Omdat een deel van het gebouw als showroom gebruikt wordt, brachten we twee soorten dakbedekking aan. Het dak boven de showroom, goed voor 1.036 m², kreeg een gelijmde opbouw met pvc en PIR-isolatie. Het voordeel daarvan is dat er geen schroeven door de dakopbouw steken, die zichtbaar zouden zijn in de showroom beneden.


Een tweede deel van het dak, 225 m² oppervlakte boven het atelier, kreeg wel een mechanische opbouw met steeldeck, isolatie en afdichting. Tot slot kwam er op het Porsche Centre ook een dakparking van 1.375 m², die geplaatst werd door onze onderaannemer Meekelenkamp Kunststof Techniek. De opbouw van de dakparking bestaat uit vijf lagen: op de bitumineuze afdichting komen eerst 2 lagen XPS-isolatie, een EPDM-folie en tot slot een laag gewapend beton. Eens het beton droog, komt daarop nog een Triflex PMMA-afdichting. Tegelijk voerde Zolderse Dakprojecten de dakwerken uit van de nieuwbouw showroom van Porsche in Mechelen.


Opnieuw goed voor een mechanische opbouw van 1.565 m² en een gelijmde opbouw – boven de showroom – van 1.135 m². En dan was er ook nog de Porschegarage in Drogenbos, waar we het 630 m² grote dak plaatsten op de aanbouw aan het bestaande magazijn. Alle werken op de drie sites werden efficiënt gecoördineerd door hoofdaannemer Edibo. Een succesvolle samenwerking met een prima organisatie en een vlot verloop van alle werken. Belangrijk, want de tijd die we voor dit project ter beschikking hadden, was erg nipt.

CONTACTEER ZDP

Dellestraat 30b
3560 Lummen
TEL //+32 (0)11 45 03 80
FAX //+32 (0)11 45 03 89
MAIL //info@zdp.be