Renovatie van een oud, beschermd herenhuis in Erps-Kwerps

VORIGE      VOLGENDE

Een oud herenhuis renoveren dat bovendien ook nog eens beschermd is als dorpsgezicht: van een uitdaging gesproken! Want hoe renoveer je het dak van een huis dat volledig ommuurd is, waardoor je er met je 15 ton zware aluminium kraan niet bijkan?


Zolderse Dakprojecten loste het op door de kraan op te laten tillen door een andere, nóg grotere kraan en aan de andere kant van de muur neer te zetten. Maar het herenhuis in Erps-Kwerps was bovendien ook beschermd. Daardoor mochten we aan het uitzicht van het gebouw niets veranderen: het moest in zijn oorspronkelijke staat hersteld worden. Daarom kwam er op het dak een nieuwe laag natuurlei.


In totaal hadden we drie maanden nodig om de natuurlei te plaatsen en perfect af te werken tot in de kleinste hoekjes en kantjes van het 240 m² grote dakoppervlak. Ook de dakgoten hebben we gerenoveerd en opnieuw uitgewerkt zoals weleer, met de duurzame Afrikaanse houtsoort afzelia. Onze opdracht eindigde bij de binnenkant van het dak, die we aan de hand van Gyplat-platen schilderklaar maakten.

CONTACTEER ZDP

Dellestraat 30b
3560 Lummen
TEL //+32 (0)11 45 03 80
FAX //+32 (0)11 45 03 89
MAIL //info@zdp.be