Portret Zolderse Dakprojecten

VORIGE      VOLGENDE
Hilde Smets ging op haar achttiende aan de slag als vertegenwoordigster in het textielbedrijf van haar zus. Daar leerde ze aannemer Jean-Paul Wienen kennen. Ze trouwden en kregen drie kinderen: Krystle, Kristoff en Gregory. Maar na achttien jaar was het huwelijk voorbij. Gelukkig leerde ze Willy Ponet kennen, een dakwerker die Hilde en haar kroost in huis nam. Willy had in de jaren tachtig Zolderse Dakprojecten opgericht: een eenmanszaak die vooral voor particulieren werkte. Zijn nieuwe echtgenote zag veel potentieel in het bedrijf. Ze geloofde sterk in het veroveren van nieuwe markten, en wou op die manier de Limburgse onderneming van onder de kerktoren weghalen. Stap voor stap werden de activiteiten uitgebreid: van particuliere werken naar industriebouw en grotere complexe werven. Willy gaf Hilde carte blanche. Met succes, want op een dag haalde ze een eerste grote opdracht binnen: de bouw van het dak van de nieuwe Hasseltse gevangenis.

Net vóór haar vijftigste ging zowel privé als zakelijk Hilde haar eigen weg. Ze kocht haar ex-man uit in onderling overleg. De zakenvrouw legde de lat steeds hoger en haalde het ene na het andere grote contract binnen. Prestigeprojecten zoals het 70.000 vierkante meter grote dak van het NAVO-gebouw in Evere ondersteunden de explosieve groei van de onderneming. Het bedrijf evolueerde ook naar een aanbieder van totaaloplossingen voor renovatie en nieuwbouw, waarbij continu geïnvesteerd werd in de nieuwe bouwmaterialen en -technieken. Vandaag draait de naamloze vennootschap een jaaromzet van bijna 30 miljoen euro. Ze biedt werk aan een 85-tal werknemers en werkt samen met zo’n tweehonderd onderaannemers.

ONDERAAN BEGINNEN

Toen de oudste zoon Kristoff Wienen (32) op achttienjarige leeftijd de school verliet, kwam hij meteen in het bedrijf van zijn moeder. “De keuze lag voor de hand. Zo had ik snel werk en kon ik mijn eerste auto kopen.”

Kristoff doorliep zowat alle functies. Hij startte als dakwerker, klom op tot ploegbaas, werd na een tijd projectleider en groeide uit tot de rechterhand van zijn moeder. “Ik heb een aanzienlijk groeipad afgelegd, en daarbij heb ik mijn successen steeds moeten afdwingen en waarmaken. Op die manier leerde ik de bouwwereld, het bedrijf, onze producten en diensten, onze medewerkers en onze klanten, uitgebreid kennen.”

“CONFLICTEN OP DE WERKVLOER WERDEN VERDER BESPROKEN IN DE WOONKAMER”
Als medezaakvoerder was Kristoff vooral betrokken bij het operationele en commerciële, terwijl zijn moeder zich voornamelijk ontfermde over de administratieve en financiële kant. “We vertrouwden elkaar blindelings en waren altijd bezig met het bedrijf”, zegt Kristoff. “Discussies en conflicten op de werkvloer werden na de kantooruren besproken in de woonkamer. Ons leven was ons werk, en ons werk was ons leven. Maar dan sloeg het noodlot toe: mama werd ernstig ziek, waardoor ze haast direct uitviel. In allerijl werd een aantal noodzakelijke zaken geregeld, maar veel tijd was er niet. Mama wou nog de eerste verjaardag van haar kleinzoon meevieren, en dat lukte ook.”

Maar twee weken later, op 14 augustus 2015, verloor Hilde de strijd op 55-jarige leeftijd. “Dat was een erg grote schok voor het bedrijf”, treurt dochter Krystle Wienen (33). Ook zij werkt sinds het dramatische voorval in de familiezaak en staat in voor de boekhouding, administratie, projectvoorbereiding en -opvolging. “Mama stuurde iedereen rechtstreeks aan. Ze kende alle aspecten van de business en kon werkelijk alles opvolgen, hoewel het bedrijf sterk gegroeid was. Ze was zich bewust van de groeipijnen, en had samen met Kristoff een uitgebreid veranderingstraject gelanceerd en een nieuw organisatiemodel uitgewerkt. Met als doel: de onderneming beheersbaar houden.”

 

pic_zolderse-dakprojecten

 

‘IK MOET NOG GROEIEN’

Na het overlijden van zijn moeder werd Kristoff gedelegeerd bestuurder. “Ik ken het bedrijf door en door, maar ik besef goed dat ik in deze rol nog moet groeien. Ik gebruik geregeld interne en externe klankborden. Dat is niet altijd vanzelfsprekend, want mijn dagelijkse operationele activiteiten vergen ook veel tijd.” Bij de onverwachte overdracht van de verantwoordelijkheden werd advies ingewonnen bij externe partijen. Kristoff maakte ook goede afspraken met zijn zus Krystle en zijn jongere broer Gregory (29). Die laatste is eveneens actief in het dakbedrijf, waar hij instaat voor de logistiek en het magazijn. Kristoff wou het strategische beleid van de firma niet uit het oog verliezen, en richtte daarom een raad van advies op. Daarin zitten niet alleen de broers en zus, maar ook een ervaren externe bestuurder. “We komen op regelmatige basis samen. Dan nemen we de werking van het bedrijf onder de loep en kijken naar de toekomst”, legt Gregory uit. “Een familiaal charter, waarin bepaalde voorwaarden of vereisten voor familieleden vastgelegd zijn, is er niet. We zijn daar ooit aan begonnen, maar het werd nooit geformaliseerd. Wel zijn er duidelijke afspraken neergeschreven in de aandelenovereenkomst.” Sinds het overlijden van Hilde zijn de aandelen van het bedrijf gelijk verdeeld over de drie kinderen.

 

‘GAAT NIET, BESTAAT NIET’

Vol overgave zetten Kristoff, Krystle en Gregory het levenswerk van hun moeder voort. Met succes, want zelfs het dramatische jaar 2015 werd met aanzienlijke bedrijfswinst afgesloten. “Uiteraard missen we mama heel erg”, treurt Krystle. “Ze was ons grote voorbeeld: een ondernemer en een vechter, maar ook iemand die haar kinderen en werknemers – ze noemde iedereen ‘mijn familie’ – op de eerste plaats zette. Haar overlijden heeft een enorme impact gehad, maar we staan sterker dan ooit tevoren. We willen nu de droom van mama waarmaken. Haar motto ‘gaat niet, bestaat niet’ blijven we uitdragen. Daarbij zullen de familiale waarden nooit uit het oog verloren worden.”

Bron: http://acties.trends.knack.be/acties/trends/familybusiness/archief/2016-05/portret-1.jsp

CONTACTEER ZDP

Dellestraat 30b
3560 Lummen
TEL //+32 (0)11 45 03 80
FAX //+32 (0)11 45 03 89
MAIL //info@zdp.be