Een groendak voor Greenbizz in Brussel

VORIGE      VOLGENDE

In het hart van Brussel, niet zo ver van Tour & Taxis, rijst op dit moment het gloednieuwe Greenbizz-gebouw uit de grond: een passief gebouw dat zich voornamelijk zal richten op groene ondernemingen en productieateliers van duurzame materialen of technologieën. Dat daar - onder andere - ook een groendak bijhoort, dat spreekt voor zich.

Het in totaal 6.000 m² grote dak van het Greenbizz-gebouw is opgedeeld over drie grote blokken, elk met hun eigen vereisten wat betreft de dakbedekking. Over het volledige dak van dit groene gebouw komt eerst een dampscherm, dat volledig luchtdicht moet zijn omdat het gaat om passiefbouw. Daarboven plaatsen we twee keer een laag Kingspan TR 27-isolatie van 15 cm. In totaal 30 cm isolatie dus, wat behoorlijk veel is in vergelijking met andere projecten.

Daarna werken we het dak verder af met een zelfklevende, ventilerende onderlaag van Soprastick. Tot slot komt daar voor de verschillende daksoorten – het groendak, het terras en het blote dak – nog een specifieke eindlaag van Sopragum bovenop. Het volledige dak voldoet overigens ook aan de Broof (t1)-norm voor brandveiligheid. Op bepaalde stukken van het dak verzorgen we ook nog bijkomende werken. Zo moeten we bijvoorbeeld ook een verticale en een horizontale wand inpakken, telkens met dampscherm, 20 cm isolatie en daarboven een tweelaagse waterkering. Ons werk zal af zijn eind oktober 2014, en pakweg zes maanden later huizen de eerste bedrijven al in!

CONTACTEER ZDP

Dellestraat 30b
3560 Lummen
TEL //+32 (0)11 45 03 80
FAX //+32 (0)11 45 03 89
MAIL //info@zdp.be